Kennismaken met Jochanan Westra

Ik wil op deze plek graag af en toe aandacht besteden aan mensen uit mijn netwerk waar ik mee samen werk, die ik bewonder of die mij inspireren. Of alle drie. Vandaag een kort verslag van een inspirerende wandeling met Jochanan Westra, acteur bij en mede-eigenaar van HuureenActeur.

 

Welke nieuwbrieven lees je wèl?

 

Op zondag krijg ik altijd de nieuwsbrief Door mijn filtersvan Sanne Roemen, zij houdt elke week bij welke interessante websites ze tegenkomt, vier of vijf per week, beetje activistisch. Daar kijk ik elke zondag naar uit. En ik lees met plezier de nieuwsbrief van Christ Coolen,die zit heel strak in elkaar met veel leuke tekeningen, gifjes en weetjes. Echt een hele toffe inspirerende nieuwsbrief die je in tegenstelling tot de meeste andere niet meteen weg-klikt.

 

 

Wanneer heb jij een topdag?

 

Voor mij is een topdag als ik een aantal acteurs aan het werk heb gehad voor HuureenActeur en daar positieve geluiden van terug hoor, en als ik bij voorkeur zelf ook een mooie training heb mogen begeleiden als acteur. Dan heb ik zowel mezelf als een aantal fijne collega’s aan werk geholpen.

 

Hoe hou jij speelruimte voor jezelf in je werk?

 

Ik vind in de auto zitten naar een klus toe heel fijn, ik luister vaak podcasts in de auto.  En spelen als acteur is sowieso als heel speels natuurlijk. Daarnaast speel ik al heel lang wekelijks op woensdagavond improvisatietheater bij PIT uit Nijmegen en dat houdt mij heel erg speels en het is gewoon heerlijk om te doen. Ook een hele fijne groep mensen bij elkaar.

 

Wat is de laatste training die je zelf hebt gevolgd?

 

We trainen bij PIT regelmatig met externe trainers maar die dingen gebruik ik niet per se in mijn werk als acteur. Dus een zakelijke training is al een hele tijd geleden. Maar ik ga binnenkort – meer privé- een training volgen over omgaan met getraumatiseerde kinderen. Om nog beter bij onze pleegzoon te kunnen aansluiten. 

 

Wat wilde jij vroeger worden?

 

Grofvuil verbrander! Vroeger liep ik door de wijk, ik was een jaar of zeven, en ik was gefascineerd door het grofvuil wat daar op straat lag om opgehaald te worden; dat weet ik nog heel goed; Er lagen vaak mooie spullen bij. Ook was ik nogal geobsedeerd door vuur. Wat is er mooier dan de combi ervan? Grofvuilverbrander!

 

Op mijn twintigste zag ik voor het eerste Brigitte Kaandorp in actie in het theater. Toen is mijn interesse voor theater gewekt. Ben ik de TVK theatervormingsklas gaan volgen. En in 1996 zocht men acteurs bij Justitie, dat was toen best nieuw.  Dat ben ik toen vrij impulsief gaan doen. En doe ik min of meer nog steeds met wat uitstapjes hier en daar.  Heb ook een TV-journalistieke opleiding gedaan tussendoor nog, en de kleinkunst/ theateropleiding bij Selma Susanna.

 

 

Wat zou je nog willen doen?

 

Ik zou wel nog meer impro-theater voor bedrijven willen doen. Dat doen we nu al best regelmatig met de spelers van PIT maar mag nog meer. En ik zou nog wel willen groeien met HuureenActeur en nog meer mensen aan het werk helpen. En nog heel lang zelf blijven spelen uiteraard.

 

Kennismaken met Jochanan Westra

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!