Met smurf meer durf!

22-12: Met SMURF meer DURF!

 

Vaak is het hollen naar de finish zo aan het einde van het jaar. Zo ook nu. Nog even binnen 7 dagen twee verschillende kerstshows spelen in het theater, de nodige personeelsbijeenkomsten, smartlappenworkshop, teambuildingsdagen en nog wat klussen op maat tussendoor, terwijl ik eigenlijk tijd wilde maken om mijn plannen voor 2024 uit te werken. Niet gelukt, nog niet. 

 

Rond de kerst heb ik alle aandacht voor mijn gezin en dan heb ik ook echt even de stekker eruit. Dus het jaar sluit ik deze week af.

 

 

Dankbaarheid overheerst aan het einde van dit vreemde jaar. De wereld staat in brand, populisme groeit als kool en de kloof in de samenleving is groter dan ooit. En ik zit aan de ene kant van die kloof dan vooral dankbaar te zijn. Voor het mooie werk wat ik mag doen, voor mijn lieve en fijne gezin en voor alle fijne mensen waar ik mee mag samen werken. Dat voelt ergens wrang.

 

 

Ik heb twee gezichten, mensen die me goed kennen weten dat. Een psychiater noemde me ooit schizofreen maar wel met een knipoog dus ik vat het maar op als compliment. Die opmerking maakte hij na een playbackshow binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie waar ik toen werkte. Ik mocht die show presenteren en deed er ook nog zelf aan mee. Hij zag toen een andere kant van me die hij nog niet kende. 

 

 

Maar ik kan soms last hebben van het onrecht en leed om me heen. Ik moet me er deels voor afsluiten omdat ik niemand een plezier doe met mijn sombere gedachten over wat er allemaal niet deugt in de wereld. En het helpt ook geen zier, dus verbeter ik liever de wereld op mijn eigen vierkante centimeter. Voor mij doe ik dat door zoveel mogelijk te spelen en door aardig te zijn voor mezelf en mijn omgeving.

 

 

Ik was dinsdag bij de fantastische oudejaars van Micha Wertheim (benieuwd of die op TV net zo gaaf is als in het theater!) en ook dat inspireerde me: laten we onze humor niet verliezen. Zolang er humor is, is er hoop. Vrij vertaald naar mijn werkelijkheid: met smurf meer durf!

 

En daar ga ik in 2024 stug en SMURF ( Speels Muzikaal Uitdagend Relativerend en Feestelijk) mee verder. En met mooie plannen!

 

Zo ga ik mijn theaterlezing ‘Neem speelsheid serieus’ over persoonlijk leiderschap in combinatie met playfulness de wereld in slingeren. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dat bijdraagt aan het werkplezier van veel mensen.

 

 

Zo ga ik door met mijn workshops playfulness zowel in-company als op open inschrijving. Om dezelfde reden, omdat het werkt. 

 

 

Zo gaan we WK Breinbruisen- creatief denken voor grote groepen- samen met topper Suzanne Verheijden (over inspirerende mensen gesproken) èn mag ik op 28 juni het geweldige event Play in Business van Irma Giling en Nancy Beers hosten- zo tof wat zij neerzetten en om daar een beetje aan bij te mogen dragen!

 

 

Zo ga ik met collega toptrainer Krista Snijders door met onze team-booster "van werkdruk naar werkplezier" voor teams in de zorg. Omdat het nodig is.

 

 

Zo blijf ik zingen met Debby Marijnissen en liefst ook zoveel mogelijk in het theater, o.a. op 12 april in Theater Klif in Oosterhout. En gaan we door met onze smartlappenworkshops.

 

 

Zo blijf ik actief voor Buro StrakZ met (maatwerk)trainingen over de toekomst van de zorg en ga ik tijdens de ACBN / Vierdaagsefeesten Nijmegen ouderwets 7 dagen lang los als spreekstalmeester op de nieuwe lokatie van Plein 1944 in Nijmegen. Omdat het kan.

 

 

En blijf ik zelf veel spelen en ook improviseren. Zowel in mijn vrije tijd als tijdens zakelijke bijeenkomsten. Dat houdt me fris en scherp. 

 

 

Èn blijf ik me als vrijwilliger inzetten voor Funpop Festival, het Waalzinnig Festival en stichting Quiet Nijmegen. Juist omdat je als zelfstandige de hele tijd met jezelf en voor jezelf bezig bent, is het fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. 

 

 

Rest mij jou ook een mooie periode met je naasten te wensen, waarin je terugkijkt en stilstaat bij dat waar je dankbaar voor mag zijn. Dat je gezond bent - hoop ik, dat je leuk en zinvol werk doet of gaat doen. Dat je voldoende toekomt aan de dingen die er echt toe doen voor je. Dat gun ik je. En dat je af en toe smurfjes verstopt.

 

En hebben we samengewerkt het afgelopen jaar? Dan dank ik je voor het vertrouwen!

 

Tot in het nieuwe jaar! 

 

Miel

 

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!