Training teamsamenwerking

Voor meer resultaat

Teams die uit totaal verschillende types of  karakters bestaan zijn de beste teams. Teveel van hetzelfde is nooit goed. Alles waar te voor staat is nooit goed -behalve team. Hoe stemmen mijn teamleden beter op elkaar af?  Hoe maken ze beter gebruik van elkaars kwaliteiten?
Hoe zijn ze zich beter bewust van onderlinge patronen? Deze training zorgt voor optimale teamsamenwerking.

“Ik heb al heel wat trainingen over samenwerking gevolgd maar deze springt er echt uit!”  

Zelfsturende teams op pad sturen

Deze training is uitermate geschikt voor zelfsturende of zelforganiserende teams, bijvoorbeeld in zorg & welzijn. In de opbouw naar zelfsturing geven we handvatten om beter samen te werken. Teams zitten niet te wachten op veel theorie maar willen graag samen actief aan de slag. Deze training zorgt voor betere samenwerking door ervaringsgerichte werkvormen, met de nodige humor. Bij voorkeur uitgesmeerd over een wat langere periode.

Samenwerking met Dat is de Vraag en Christelcare

Ik werk in deze training ook samen, en wel met Sabine de Bruijn van Dat is de vraag en Christel Klein Goldewijk van Christel Care. Al na één dagdeel kunnen de teamleden met het geleerde in de praktijk aan de slag.

  • Desgewenst is de training met één of meerdere dagdelen uit te breiden bijvoorbeeld met het oefenen in praktijksituaties (met acteur).
  • Voor teams van 8-30 personen.
  • Op locatie of bij u in de organisatie.

“Was een aangename, gemoedelijke training, ik voelde me op mijn gemak”

Optimale teamsamenwerking door nieuwe inzichten

Deelnemers krijgen op een speelse manier zicht op hun eigen en andermans voorkeursgedrag, kwaliteiten en valkuilen. En ze krijgen handvatten om beter aan te sluiten bij collega’s die ander voorkeursgedrag hebben. Tegelijkertijd krijgen ze zo sneller inzicht in voorkeursgedrag van klanten, patiënten en/of netwerkcontacten. En boeken daardoor betere resultaten.

“ Ontspannen training en trainers, vrolijk en met inzichten naar buiten”

De kleuren zijn een middel, geen doel op zich

Wij gebruiken de bekende kleuren typologie, gebaseerd op de theorie van de psycholoog Carl Jung. Als middel, niet als doel. Het is slechts een manier om op een snelle en efficiënte manier het gesprek te openen, daarna begint het pas. Het gaat er vooral om wat je ermee doet. Wij adviseren deze training te verdelen over meerdere dagdelen en te combineren met opdrachten.

“Enthousiaste trainers met een interactieve training, hier heb ik echt wat aan”

“In Samenwerking met Miel & Sabine een teamtraining georganiseerd voor een team van 25 medewerkers. De beoogde verbinding, het herkennen van kwaliteiten en het aanreiken van een gemeenschappelijke ' taal ' gaf medewerkers individueel en als team nieuwe inspiratie en energie. Miel & Sabine behielden overzicht, inspireerden en koppelden adequaat terug. Het komend jaar wil ik opnieuw met ze werken!”Keimpe Burghout, manager Prezzent Zaltbommel
“Ik ken Miel als een betrokken, sympathieke, oprechte man die alles met verve doet. Zijn creativiteit samen met zijn puurheid zorgt ervoor dat niets standaard is of volgens 'hoe het zou moeten', maar dat hij daadwerkelijk aansluit bij dat wat hij ziet. Zo voelen mensen zich door hem gezien en geïnspireerd, zowel in zijn cabareteske als zakelijke activiteiten”Carlien Rouschop, regiomanager Jobstap

Open training creatief denken

Ben jij klaar voor de 21e eeuw?

Ben jij al klaar voor de 21e -eeuwse vaardigheid: creatief denken? Doe mee aan de trainingsdag op 17-05-2019 Creatief denken en handelen is “het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden”. Het zijn vaardigheden die in, onze maatschappij die complexer en steeds digitaler wordt, onmisbaar zijn!

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Deze training geef ik in opdracht van de academie voor Zelfstandigheid. Zie ook www.zelfstandigzijn.nl

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Training netwerken

Leuk leren netwerken

Netwerken is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige mensen zien er als een berg tegenop. Waar begin ik? Hoe leg ik contacten, hoe breid ik mijn netwerk uit? Wat kan wel, wat mag niet? Of het nou gaat om je eigen positie op de arbeidsmarkt of om die van je organisatie, de principes van netwerken zijn hetzelfde. Deze workshop netwerken wijst je de weg en zet aan tot actie.

Naar workshop

Training Presenteren

Met Glans voor de Groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen , meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Weet je wat helpt? Oefenen! Deze workshop presenteren is een prima kans om je vaardigheden te vergroten. Laagdrempelig, kort en krachtig!

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Creatief denken

Naar huis met concrete ideeën

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken.

Naar workshop

Aanmelden

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact op. Een oriëntatiegesprek zal ongetwijfeld verhelderend zijn.