Training creatief denken

naar huis met concrete ideeën

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken. Eerstvolgende open training: 16 oktober 2020 in Utrecht. Zie onder Open training voor prijzen en details.

Wat levert het op?

Een paar uur gestructureerd brainstormen met een aantal belangrijke spelregels zorgt gegarandeerd voor tientallen nieuwe ideeën, die in de workshop uiteraard ook nog uitgewerkt worden. En de aanzet zijn voor een andere kijk op het probleem en de oplossing. Niets is onmogelijk, als je maar de juiste houding aanneemt en een aantal helpende technieken toepast.

COCD-methode

Creatief denken is het ontstoppen van het brein, denken met een bochtje, veranderen van perspectief. En het bundelen en combineren van denkkracht , die in ons allemaal aanwezig is. In de workshops hanteer ik de techniek van het Antwerpse COCD, een methode die al duizenden mensen over de hele wereld heeft geholpen. Leuk en nuttig tegelijk, precies zoals ik graag wil werken.

Bureau Strakz, voor de toekomst van de zorg

Ik werk op dit gebied intensief samen met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Deze energieke veelzijdige kanjer zet zich met hart en ziel in voor de toekomst van de zorg en doet dat op veel verschillende manieren. Deze training behelst slechts een klein deel van haar activiteiten, zie voor meer info: https://www.burostrakz.nl/

Mogelijkheden

De workshop creatief denken is beschikbaar in diverse vormen:

  • Trainingen of sessies van een uur, halve of hele dag
  • Voor groepen van 8 tot 30 mensen
  • Bij u op de locatie maar liever nog in een inspirerende omgeving.

Meer weten? Geprikkeld? Druk op de knop!

Creatief denken als onderdeel van outplacement

Ik pas de techniek van het creatieve denken ook toe in outplacement trajecten. Ben je op zoek naar een nieuwe richting van je werkzame leven? Hulp nodig bij een carrièreswitch? Wil je een sparringpartner die het anders doet? Neem dan eens vrijblijvend contact op!

"Op 29 mei 2018 een erg leuke kort maar krachtige cursus creatief denken gehad van Miel Verstappen tijdens het symposium ATC. Hij heeft ons op een creatie manier verder geholpen out of the box te denken om zo de dagelijkse patronen en denkwijze te doorbreken"Sharon Linskens, coördinator apotheken CWZ Nijmegen
“Samen met mijn teamleiders hebben we een beleidsdag gehad onder leiding van Miel. Hierin werden thema's als werkdruk en frustraties besproken. Op een prettige manier hebben we de focus weten te leggen op de uitzonderingen en mogelijkheden. Mooi dat we dit resultaat in een middag hebben kunnen bereiken”Jacco van Hulst, zorgmanager Oncologie Radboud UMC

Toegepaste improvisatie in de werkpraktijk

Teambuilding spelenderwijs

Wist je dat toegepaste improvisatie ook heel veel binnen bedrijven en organisaties wordt toegepast? Spelenderwijs leren van en met elkaar. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktjk.

Naar workshop

Terugspeeltheater-improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

Open training creatief denken

Denken met een bochtje?

Kun jij al creatief denken? Dat is denken met een bochtje! Doe mee aan de trainingsdag op 16-10-2020. Creatief denken en handelen is “het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden”. Het zijn vaardigheden die in, onze maatschappij die complexer en steeds digitaler wordt, onmisbaar zijn!

Naar workshop

Goedemaandag!

Energyboost op maandagmorgen!

De week eens anders beginnen? Boek eens een Goedemaandag sessie! In een heel kort tijdsbestek ga je met je collega's actief aan de slag en leer je op een andere manier naar je werk kijken. Luchtig, energiek en interactieve eneryboost waar je de rest van de week je voordeel mee doet. Naar behoefte uit te breiden met een of enkele terugkom bijeenkomsten

Naar workshop

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Coachen met de handen op de rug

Deze training geef ik in opdracht van de academie voor Zelfstandigheid. Zie ook www.zelfstandigzijn.nl

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

De werkplezierbingo

Act voor grote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Training Presenteren

Met Glans voor de Groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen , meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Weet je wat helpt? Oefenen! Deze workshop presenteren is een prima kans om je vaardigheden te vergroten. Laagdrempelig, kort en krachtig!

Naar workshop

Open training presenteren

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Training persoonlijk leiderschap

Wie ben ik?

Leiderschap, dat geldt toch alleen voor leidinggevenden? Vergeet het maar. In onze snel veranderende arbeidsmarkt zul je het verschil moeten maken door in jezelf te blijven investeren. Dat hoeft niet persé en continu door dure trainingen of opleidingen maar kan al beginnen door anders naar jezelf te gaan kijken.

Naar workshop

Aanmelden

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact op. Een oriëntatiegesprek zal ongetwijfeld verhelderend zijn.