Creatief denken

Training creatief denken

Naar huis met concrete ideeën

Bij het nadenken over vraagstukken binnen een werksituatie kom je vaak op voor de hand liggende oplossingen. Maar die blijken veelal niet te werken, of zijn al zo vaak mislukt: je denkt in een cirkel. Dat doorbreek je met een workshop creatief denken. Leuk ook als teamuitje!

Wat levert het op?

Een paar uur gestructureerd brainstormen met een aantal belangrijke spelregels zorgt gegarandeerd voor tientallen nieuwe ideeën, die in de workshop uiteraard ook nog uitgewerkt worden. En de aanzet zijn voor een andere kijk op het probleem en de oplossing. Niets is onmogelijk, als je maar de juiste houding aanneemt en een aantal helpende technieken toepast.

COCD-methode

Creatief denken is het ontstoppen van het brein, denken met een bochtje, veranderen van perspectief. En het bundelen en combineren van denkkracht , die in ons allemaal aanwezig is. In de workshops hanteer ik de techniek van het Antwerpse COCD, een methode die al duizenden mensen over de hele wereld heeft geholpen. Leuk en nuttig tegelijk, precies zoals ik graag wil werken.

Buro Strakz, voor de toekomst van de zorg

Ik werk op dit gebied intensief samen met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Deze energieke veelzijdige kanjer zet zich met hart en ziel in voor de toekomst van de zorg en doet dat op veel verschillende manieren. Deze training behelst slechts een klein deel van haar activiteiten, zie voor meer info: https://www.burostrakz.nl/

Mogelijkheden

De workshop creatief denken is beschikbaar in diverse vormen:

  • Trainingen of sessies van een uur, halve of hele dag
  • Voor groepen van 8 tot 30 mensen
  • Bij u op de locatie maar liever nog in een inspirerende omgeving.

Meer weten? Geprikkeld? Druk op de knop!

Creatief denken als onderdeel van een teamuitje

Creatief denken is leuk, luchtig en tegelijkertijd heel resultaat- en toekomstgericht. En daarmee dus heel erg geschikt voor een teamuitje, bijvoorbeeld voor teams uit de zorg. Die hebben de laatste tijd erg onder druk gestaan en er was weinig truimte voor ontspanning. Hoe mooi is het dan als je het nuttige met het aangename kunt combineren? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kosten tweedaagse training: 374 euro excl BTW en lunch voor particulieren; 395 euro ex BTW voor overigen. Je kunt ook alleen dag 1 volgen.

Creatief denken Creatief denken Creatief denken
"Miel heeft de medewerkers van de dagbesteding van Kennemerhart kennis laten maken met de workshop creatief denken. Hij wist de groep van ruim 35 medewerkers 2,5 uur te inspireren en mee te nemen in het buiten de bestaande kaders te gaan denken. Het was een bijzonder humorvolle en inspirerende ochtend. Een absolute aanrader!"Jeanette Verhart, senior teamleider Kennemerhart
“Samen met mijn teamleiders hebben we een beleidsdag gehad onder leiding van Miel. Hierin werden thema's als werkdruk en frustraties besproken. Op een prettige manier hebben we de focus weten te leggen op de uitzonderingen en mogelijkheden. Mooi dat we dit resultaat in een middag hebben kunnen bereiken”Jacco van Hulst, zorgmanager Oncologie Radboud UMC

WK Breinbruisen

Als afsluiter van je congres! Educatief en recreatief in één.

Als afsluiter van je congres of personeelsdag gaat de zaal deelnemen aan een wereldrecordpoging Creatief denken! Educatief en recreatief in één. In samenwerking met Suzanne Verheijden van Buro Strakz. Op een luchtige manier word je op deze manier uitgedaagd om op een andere manier naar je eigen werkelijkheid te kijken.

Naar workshop

Speelruimte zoeken

Persoonlijk leiderschap op een speelse manier benaderd- 2023/2024 weer open trainingsdagen

Onze samenleving verandert razendsnel, dat vraagt om flexibiliteit van jou als werknemer. Improviseren in werksituaties is niet meer weg te denken. De werkdruk is op veel plekken groot en dat vertaalt zich vaak ook in de manier waarop jij je werk moet doen. Dit kan gevoelens van stress oproepen die je werk er niet makkelijker op maken.

Naar workshop

Teambuilding met een lach!

Humor als instrument.

Spelen is hot, spelen is in! Spelenderwijs leren van en met elkaar. Met humor als instrument. Door samen te lachen en te ervaren leg je op een speelse manier verbanden met je eigen werkpraktijk. Nuttig en leuk tegelijk! En laagdrempelig, iedereen kan zo instappen en meedoen is nooit verplicht maar wel verleidelijk!

Naar workshop

Improvisatietheater

Spelenderwijs leren?

Theater maken van je dagelijks werk, kan dat? Jazeker! En het werkt op vele fronten. De acteurs improviseren op basis van jullie input en spelen ter plekke een scène, met verschillende of verassende wendingen en ontknopingen. Het publiek is actief betrokken en regisseert, analyseert en relativeert.

Naar workshop

De werkplezier-Muziekbingo

Act voor grote of middelgrote groepen

Ideaal als kick off of afsluiting van een bijeenkomst die in het teken staat van werkplezier. Focus op plezier in plaats van werkdruk. Kwestie van perspectief veranderen. Deze act helpt daarbij zonder moralistisch te worden.

Naar workshop

Smartlappen workshop

Lachen om ellende

Als je ellende overdrijft, drijft het over, las ik eens. De ellende in ouderwetse smartlappen en levensliederen is meestal niet van de lucht. Muziek die je thuis misschien niet zo snel opzet maar die in al zijn eenvoud wel raakt en relativeert. Een ideale combinatie om je eigen sores van het werk eens even achter je te laten. De workshop smartlappen is er geknipt voor.

Naar workshop

Training spreken in het openbaar

Met glans voor de groep!

Spreek je wel eens in het openbaar? Zie jij daar ook altijd zo tegenop? Breekt het zweet je uit, of ben je bang dat je stem overslaat? Of wil je je vooral vrijer voelen, meer zelfvertrouwen kweken voor deze situaties? Oefenen met tips en tricks? In al deze gevallen is deze tweedaagse training presenteren een prima kans!

Naar workshop

Aanmelden

benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!